fbpx

Mc-Ent management en productions is een persoonlijk management, service- en adviesbureau voor artiesten, muziekproducties en partner van professionele live muziek locaties. Alle diensten vloeien naadloos over en vullen elkaar aan.

  Voor artiesten en muziekproducties


Bedenken, adviseren, vormen, ontwikkelen, produceren, begeleiden en ondersteunen artiesten en muziekproducties in de opbouw, het uitbreiden, de promotie en de uitvoering van een professionele carrière en/of show.


De lopende carrière van de artiest wordt goed bekeken, wat zijn de successen, waar zitten de knelpunten en waar wil de artiest naar toe. Van persoonlijk tot financieel, het hele traject wordt grondig onder de loupe genomen geanalyseerd en waar nodig bijgestuurd en verbetert.


Voor producties zoals theater, festival en live podiumshows wordt er een concept bedacht en tot in de puntjes uitgevoerd.


  Social media ondersteuning


De weg naar bekendheid hangt samen met het aantal vrienden, volgers en fans op social media. De nieuwswaarde van een artiest of entertainment productie is belangrijk en moet steeds up to date blijven. Met één van onze Social media pakketten blijft de nieuwsstroom komen met regelmatige berichten en foto’s uit het heden, verleden of toekomstige projecten. Onze Social Wizzard kan je adviseren!

tip: vergeet nooit dat het hier om social media gaat, het herplaatsen van berichten van anderen, het geven van tips (zoals deze) en de aandacht vragen voor sociaal en maatschappelijke zaken, en vergeet vooral humor niet,  levert meer betrokkenheid op dan het plaatsen van berichten over jezelf. Make it Social.


  Producent en impresariaat


De intieme sfeer van het theater is een heerlijke plek om met vrienden, volgers en fans af te spreken, in de zaal maar ook later in de foyer. Een theaterconcert is meer dan een live optreden. Om de juiste dynamiek te bereiken komen publiek (de vrienden, volgers en fans), artiest, licht beeld en geluid samen. Wij produceren muziekshow’s van A tot Z.

Met het impresariaat werken we aan het plaatsen van de shows in de theaterprogramma’s van de diverse Nederlandse en Belgische theaters.

tip: een theaterseizoen loopt van september tot mei, zodra het theaterseizoen begonnen is begint de theaterprogrammeur met het samenstellen van zijn programma voor het komende seizoen. Het vastleggen van een theatershow begint dus ruim een jaar voordat de show te zien is.


  Produceren van muziek


Sommige artiesten kiezen voor een beroeps studio en huren een producer in daar waar anderen kiezen voor een home recording sessie. Voor al deze mogelijkheden is vandaag de dag wat te zeggen. Toch is het maken van een totaalsound een hele kluif waarbij soms moeilijke beslissingen genomen moeten worden.


Het mixen van een album is een hele persoonlijke aangelegenheid. Een artiest zal een album heel anders mixen dan een technicus. Om hier een synergie in te brengen is het een idee om een muziekproducer aan te trekken. Iemand die jouw muziek begrijpt.


Wat is een muziekproducer?

Een muziekproducer is een project manager, iemand die onafhankelijk van alle partijen het eindresultaat bepaald. De producer is een soort muziek alchemist. Zo zal elke producer zijn eigen creativiteit en sound, zijn persoonlijkheid, inbrengen bij een productie. Onafhankelijkheid is erg belangrijk.


De muziekproducer zal kijken naar de ingrediënten die de uiteindelijke eindsound gaan bepalen. De balansen, de effecten en de klankkleuring worden uitvoerig bedacht met als doel om binnen jouw genre een geweldig klinkend en uitdagend product neer te zetten.

tip: onze specialisatie is het opnemen mixen en produceren van live-registraties. Deze opnamen kunnen ook gebruikt worden in combinatie van een live registratie op video.


  Tourmanagement


Canada zit in ons bloed. Sinds 1997 werken wij al voor en met Canadese artiesten. De planning van Europese, en zelfs internationale tournees, het ontwikkelen van festival-, club- en theatershows, het produceren van muziek CD’s, video’s van live opnamen. Zoals de Canadezen zeggen "The Whole Nine Yards". Ons eigen label vertegenwoordigd meerdere producties en toekomstige projecten zoals de pilot van het web-tv programma The Campfire Sessions staan in het teken van Canadese muziek en worden daar opgenomen.