fbpx

Audio mixen voor CD en DvD

  Live audioregistratie op locatie


Een audioregistratie van een live opname is wat complexer dan een registratie van de zaalmix. Een zaalmix is een totaal andere mix omdat hier een groot aantal factoren samenkomen. De akoestiek van de zaal en de dynamiek van het publiek kan ervoor bijvoorbeeld voor zorgen dat drums en bas maar zacht uitversterkt hoeven te worden omdat er voldoende geluid van het podium zelf komt. Ook de keuze van effecten zoals reverbs en delays zijn voor een live mix vaak heel anders. Ook monitoren op het podium spelen een grote rol in de zaalmix.


In je mix voor CD of DvD wil je dit wel goed kunnen balanceren.


De nabewerking van een live concert op CD DvD en dergelijke hangt dus af van de manier waarop het concert opgenomen is. Voor live opnamen wil je dus een “schone” mix aangevuld met de mogelijkheid om bijvoorbeeld publiek in te mixen.


Om een mix in een live situatie te maken heb je een mengtafel nodig die elk kanaal van de de mix “schoon’” doorzet naar een sporenrecorder. Met deze opnamen kunnen wij later dan een mooie gedetailleerde audio mix maken en de nodige effecten zoals gitaar amps, reverbs enzovoorts toevoegen.